Покупка на имот с жилищен кредит

Закупуването на имот финансиран с кредит е един от най-добрите начини да оптимизирате своите инвестиции. Разбирайки този важен принцип, ние от „РОМЕЛ“ работим с водещи банки в България. Големият обем от кредити, които договаряме с банките ни позволява да предложим най-изгодните условия по Вашият кредит.

Нашият екип ще изпълни вместо Вас всички свързани с кредита операции – попълване на документи, преговори с банката и всички свързани с кредита институции.

Нашата цел е да удовлетворим интересите и на двете страни, и по този начин да Ви улесним и да ускорим иначе дългия процес по отпускане на кредита. За Ваше улеснение ние ще Ви запознаем подробно с отделните етапи на целия кредитен процес. На Вас оставяме само последната дума за избор на най-изгодния и подходящ за Вас вариант.

През последните няколко години все по-популярни в България станаха ипотечните кредити за покупка на жилище. Много българи използват ипотека за закупуване на недвижим имот, тъй като по този начин те получават средтсвата за закупуване на имота, който желаят, дори и да не разполагат със собствени финанси.

В България ипотечните кредити за български граждани се отпускат в ЛВ и EUR.

Максималният срок на кредита е до 30 години, като някои банки отпускат ипотеки и до 35г. Възрастта на кредитополучателите не може да бъде повече от 65г, за някои банки – до 70г.

Финансирането варира в порядък от 80% до 95%, в зависимост от доходите и пазарната оценка на имота.

Задължително изискване е сключването на застраховка имот. По желание се прави и застраховка живот. Някои от банките, с които работим, ще предоставят безплатно тези застраховки.

На жилищно кредитиране подлежат имоти със статут на апартаменти, ателиета, кабинети, офиси, търговски помещения с издаден Акт Образец 14. 

Стъпки при покупка на имот с жилищен кредит

Първата стъпка, която трябва да предприеме всеки желаещ да закупи имот, финансиран чрез жилищен кредит е да получи предварително одобрение от поне 2-3 банкови институции. Тук ние можем да спестим Вашето време, като се свържем с банките предлагащи най- добри условия и получим тяхното одобрение или отказ, спестявайки ви часове в проучване на най- добрите условия и един цял ден, изгубен в срещи. За целта ще са ни нужни единствено документ удостоверяващ доходите Ви, за период 6 месеца назад.

Когато вече сме получили одобрение и знаем с какъв бюджет разполагаме, можем да преминем към следващата стъпка- избор на имот. Ние ще Ви помогнем да получите ясна представа относно обстановката на пазара на недвижимите имоти и ще Ви помогнем да изберете най- доброто жилище, отговарящо на Вашите изисквания и бюджет.

когато сме близо до Вас.

Въпреки, че всичко звучи учудващо лесно, би могло да създаде доста трудности за човек, който не се е занимавал с покупка на имот финансиран с жилищен кредит. Има много подводни камъни, които само опитния брокер може да прескочи и да намери най- добрите решения за Вас. Съветът ни е- използвайте услугите на компания за недвижими имоти, с опит и добро име. Със сигурност ще спестите време и няма да загубите пари.